Ruski specijalci u Siriji 1

Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je danas da pripadnici ruskih specijalnih jedinica podržavaju sirijske snage u borbama protiv organizacije Islamska država na istoku Sirije, javio je AP.

Ruske specijalne snage se nalaze sa sirijskim vojnicima u okolini grada Deir el-Zur, navodi se u saopštenju portparola ministarstva odbrane generala Igora Konašenkova, ali se ne precizira iz kojih jedinica su ruski specijalci ni koliko ih je razmešteno u Siriji.

Snage lojalne režimu sirijskog predsednika Bašara al Asada i jedinice organizacije Sirijske demokratske snage, koje podržavaju SAD, se bore da preuzmu kontrolu nad tim strateški važnim gradom.

Sirijske snage su preuzele kontrolu nad većim delom grada, uključujući obale reke Eufrat, uz podršku ruskih vazdušnih snaga i paravojnih jedinica koje podržava Iran.

Konašenkov tvrdi i da su Sirijske demokratske snage u proteklih nekoliko dana dva puta artiljerijom gađale položaje sirijske vojske u okolini Deir el-Zura, upozorivši da će ruske snage uzvratiti vatrom ako budu gađani njihovi položaji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari