Uhapšen osumnjičeni za napad u Sobranju 1EPA / Georgi Licovski ( arhivska fotografija)

Makedonska policija je jutros u Kumanovu uhapsila Igora Juga jednog od osumnjičenih za nasilni upad, 27. aprila, u pres-salu Sobranja, kada su napadnuti poslanici i novinari, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije.

Za Jugom (47) iz Kumanova je bila raspisana centralna poternica zbog krivičnog dela sprečavanje službenog lica u obavljanju dužnosti i lokalna poternica za razbojništvo, prenela je Nova Makedonija.

Igor Jug, koji je tokom upada u Sobranje nosio crnu majicu sa znakom organizacije HOS (Hrvatske odbrambene snage).

Srpski diplomata i obaveštajac Goran Živaljević koji je tada, takođe, bio u makedonskom parlamentu, tvrdio je u jednom intervjuu da je Jug trebalo je da ubije tadašnjeg lidera opzicije Zorana Zaeva.

Jug je demantovao Živaljevića preko društvenih mreža, optužujući da takvim izjavama samo želi da „opere“ svoje nelegalno prisustvo u makedonskom parlamentu.

Ako sam hteo da ubijem nakoga, zašto ga nisam ubio, ko je mogao da me spreči… Ako sam profesinalni ubica zašto nisam nosio masku. Čovek sa više od 100 kilograma, sa dugom bradom, tetoviranim rukama i majicom HOS bio sam ja, što znači da je svaki moj korak budno praćen, napisao je Jug.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari