Site name

Ograda između Krima i Ukrajine

Pogranična uprava Federalne službe bezbednosti Rusije za Republiku Krim objavila je da će na granici sa Ukrajinom podići ogradu dugu 50 kilometara.

7

Piše: FoNet

Moskva 30. septembar 2017. 15:08

Foto: Wikipedia

U saopštenju se naglašava da će se to učiniti u interesu bezbednosti Krima, koji je od 2014. ponovo u sastavu Rusije, prenosi Sputnik.

Ograda će biti visoka 2,4 metra, a njena izgradnja koštaće nešto više od tri miliona evra. Predviđeno je da sa obe strane ograde budu takozvane inženjerske prepreke.

Kako se navodi u saopštenju, radovi treba da budu završeni do 20. decembra ove godine.

Garantni rok rada ograde i dodatne opreme je najmanje deset godina, a propisano je da konstrukcija mora da bude otporna na složene klimatske uslove, uključujući vlažnost vazduha do 98 odsto i temperaturu do plus 65 stepeni.

povezane vesti

komentari (7)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Kalča

30. septembar 2017.

Kad je pao Berlinski zid sve „demokrate“ su zagraktale na sav glas. Danas kada se raznorazni „berlinski“ zidovi dižu širom sveta „demorkate“ poslušno mašu repićima. Dakle, što više kapitalizma to manje demokratije. Još jedno dakle, demokratija ne zavisi neposredno ni od socijalizma ni od kapitalizma, već o nečega što ubrzano nestaje - od kulture.

Milivoje Radaković

30. septembar 2017.

Brinu se da im ne uteknu.

Milivoje Radaković

30. septembar 2017.

Gluposti, Kalčo - može kapitalizam bez demokratije, ali ne može demokratija bez kapitalizma! Čovek koji nije slobodan da poseduje i da posluje, nije politički slobodan.

Pera

01. oktobar 2017.

Ugledao se Putko na Trampa. Ajd sad zidić, pa ratić, pa ...

Obicni Posmatrac

01. oktobar 2017.

Ruski car Putin je zanat pekao kod onih sto su pravili Berlinski Zid. Nije ni cudo da sad pravi ograde koje su neoristupacne s obe strane. Sta bi radio ako mu svu Krimljani (ili je bolje reci Krimci?) pobegnu. Pitam se sta bi bilo sa nama da se ispunila ona Tomina ideja o Ruskoj Guberniji Srbiji.

milan

02. oktobar 2017.

vidim mnogo glupih komentara , "prave ogradu da im ne pobegnu" pa ko god zeli moze preci preko , jedini koji prave problem da se predje su Ukrajinci ... Nego je sad uspostavljen saobracaj preko mosta a isto tako su hvatani razni koji su ilegalno prelazili granicu , vise puta grupe diverzanata , a o svercerima da se ne prica .

Крим никад није био руски:

02. oktobar 2017.

"1783.руска империја анектира цео Крим!"-Учите историју,или постаните ав,ав,бот!