Hrvatska pozvala na suzdržanost 1Foto: www. wikipedia.org

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske pozvalo je institucije i zvaničnike Srbije da se u svojoj retorici i odlukama suzdrže od postupaka, koji su u suprotnosti sa načelima dobrosusedskih odnosa.

Kako prenosi N1 Hrvatska, privremeni otpravnik poslova hrvatske ambasade u Beogradu odbio je navode iz protesta srpske strane povodom otkrivanja spomenika majoru JNA Milanu Tepiću u Beogradu.

Na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je pozvan kao odgovor na reagovanje Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske.

Tom prilikom su, kako prenosi N1, ponovljene već više puta javno iznesene ocene srpskih zvaničnika o Hrvatskoj koje Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske u celosti odbacuje kao neprihvatljive, jednostrane i tendenciozne, a nadasve proizvoljne i zlonamerne.

Izneseni navodi se samo nastavljaju na jučerašnje krajnje neprimerene i neuobičajene u međunarodnoj komunikaciji te uvredljive izjave prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Republika Hrvatska nastoji sa Republikom Srbijom graditi i razvijati dobre odnose u duhu dobrosusedstva i iskrene regionalne saradnje pri čemu od naših suseda očekujemo isti pristup za koji se i sami zalažemo, a to je konstruktivnost, spremnost na dijalog i dobru volju za rešavanje svih pitanja u evropskom duhu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari