Hrvatski premijer zabranio ministarki da bude deo delegacije predsednice 1Foto:HRT

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je zabranio ministarki spoljnih i evropskih poslova Mariji Pejčinović Burić da bude deo delegacije predsednice Kolinde Grabar Kitarović, koja će posetiti Moskvu, navodi hrvatski nedeljnik Globus.

Na put ka Moskvi neće krenuti ni potpredsednica vlade i ministarka ekonomije Martina Dalić, iako će u razgovorima dominirati ekonomske teme.  Time je prema navodima Globusa nastavljen sukob između Vlade Hrvatske i Kabineta predsednice Hrvatske.

Osim toga, premijer je u poslednji čas sprečio predavanje Rusiji zgrade u kojoj bi se smestile diplomate te zemlje u Zagrebu, pa se na taj način samo šest dana pre početka posete taj problem postavlja kao jedna od tema o kojima će Grabar Kitarovićeva morati da razgovara s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

A upravo je on 3. oktobra izjavio kako očekuje „da će hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović posetiti Rusku Federaciju“.

Redak slučaj da sam Vladimir Putin najavljuje posete predsednika, pa čak i kad je reč o većim državama nego što je Hrvatska, čime je ruski predsednik otvoreno dao do znanja koliko mu je važan ovaj susret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari