Stranci grade luksuzne hotele u Ulcinju i na Skadarskom jezeru 1

Da je Crna Gora atraktivna i sigurna destinacija za strana ulaganja, naročito u sektor turizma, na to ukazuju i dvije najnovije investicija – jedna u Ulcinju, a druga na obalama Skadarskog jezera, predstavljene crnogorskoj javnosti protekle sedmice.

Hotelsko-turističko preduzeće Ulcinjska rivijera u dugoročni zakup uzela je međunarodna hotelska grupa Karizma, dok će na obali Skadarskog jezera nići luksuzni turistički rizort. Atraktivno zemljište i postojeći hotelski kapaciteti Ulcinjske rivijere iznajmljeni su na 30 godina. U prve dvije godine planirano je da zakupac uloži 16,5 miliona eura, dok će ukupno ulaganje iznositi najmanje 31,5 miliona eura. Turističke radnike Ulcinja posebno raduje najava da će biti rekonstruisani hoteli Olimpik i Belvi, zbog kojih je preduzeće Ulcinjska rivijera i cjelokupna Velika plaža bila omiljeno mjesto za odmor, naročito stranaca. Olimpik i Belvi bi, sudeći prema najavama predstavnika Karizme, trebalo da budu hoteli sa najmanje četiri zvezdice.

Osim rekonstrukcije pomenutih hotela na Velikoj plaži, Karizma će, do maja iduće godine, završiti prvu fazu projekta Holidej vilidž sa 257 soba. Kad ceo projekat bude završen smeštajni kapaciteti na ulcinjskoj Velikoj plaži imaće oko 600 soba. Izgradnja novih smještajnih kapaciteta, ali i pratećih sadržaja koji će služiti za zabavu, sport i rekreaciju, podrazumijeva i upošljavanje još stotinak ljudi u preduzeću Ulcinjska rivijera. Kompanija Karizma, inače, u svom portfoliju ima 29 hotela, između ostalog u Meksiku, Hrvatskoj, Dominikanskoj Republici, Jamajci…

Pažnju stranih investitora privukla je i obala Skadarskog jezera, koja po svojoj ljepoti i atraktivnosti ne zaostaje za morskom. Jedan od dokaza za tu konstataciju je i najava da na obali Skadarskog jezera uskoro počinje izgradnja luksuznog turističkog rizorta. Pošto je Skadarsko jezero nacionalni park to će biti jedinstveni eko-rizort čija bi izgradnja trebalo da traje četiri godine. U taj turistički kompleks, koji će činiti hotel sa 51 apartmanom, površine od 80 do 300 metara kvadratnih, kao i 30 vila za iznajmljivanje, biće uloženo 160 miliona eura. Hotelski kompleks će graditi Montenegro rizort kompani i italijanska kompanija Picaroti, koji su vlasnici, dok će hotelom upravljati indijska Oberoi grupa. Predstavnici tih kompanija su na prezentaciji kompleksa saopštili da će primijeniti sve ekološke standarde „jer je i njima u interesu da očuvaju netaknutu ljepotu Skadarskog jezera“. Izgradnja turističkog kompleksa počeće u prvoj polovini naredne godine, a trebalo bi da bude završen do kraja 2022. godine. Kada bude izgrađen ovaj Oberoi luksri rizort i spa Skadar lejk zapošljavaće 200 ljudi, a u sezoni 300, saopštili su predstavnici investitora tog kompleksa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari