Plenković: Nema političkog progona 1Foto: N1

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas, povodom akcije „Agrokor“, da nema nikakvog političkog progona i ne postoji nikakav nalog Vlade niti bilo koga iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) bilo kome šta, kako i kada da radi.

On je rekao da kao premijer ne namerava da komentariše detalje bilo kog procesa koji vode tužilaštvo i policija.

„Mi smo dobili izbore na politici koja je u sebi sadržavala ne samo stabilnost, razvoj i solidarnost, nego i da vratimo poverenje u institucije“, izjavio je Plenković posle skupa Evropske narodne stranke u Zagrebu.

Kada sam bio u kampanji, govorio sam o transformaciji, tada ni sam nisam slutio da ću imati ovakav slučaj koji će poslužiti transformativan proces, rekao je Plenković, koji smatra da parlamentarni Anketni odbor treba da prestane s radom kad krene istraga.

Kako prenosi N1, dodao je da su stalno držali isti kurs u podeli vlasti.

Ponašali smo se odgovorno i u svojim komunikacijama nijednim potezom nismo doprineli rušenju rejtinga ni same kompanije, niti destabilizacije Hrvatske, pozivao sam na smirivanje lopte, temeljno smo se informisali, izjavio je Plenković.

Sve što će se događati u daljim mesecima, biće usmereno na kreiranje stanja za restrukturiranje i nastavak rada kompanije, na to smo fokusirani, istakao je on i napomenuo da je cilj načelo zakonitosti i da se sve razmrsi do kraja.

To je higijenski za ovo društvo, rekao je Plenković.

Povodom tvrdnje Ivice Todorića da akcija „Agrokor“ ima političku pozadinu, Plenković je podvukao da nema nikakvog politčkog progona.

„Ne postoji nikakav nalog Vlade ili koga iz HDZ bilo kome što kako i kada da radi, u potpunosti to otklanjam“, naglasio je on.

Na pitanje je l’ došlo vreme da se povuče ministar financija Zdravko Marić, Plenković je odgovorio: „Ne“.

Nije želeo da odgovori ko je konkretno pisao lex Agrokor, već je rekao da su ga pisali stručnjaci i Vlada.

„Jedino što je bitno je da su Vlada i parlamentarna većina stali iza njega“, zaključio je Plenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari