Tramp i Mekonel najavili reformu poreskog sistema 1Foto: EPA/SHAWN THEW

Američki predsednik Donald Tramp i lider republikanske većine u Senatu Mič Mekonel najavili su da će raditi zajedno na reformi poreskog sistema, dugoročnom cilju Republikanske stranke, uz tvrdnju da su njihovi odnos dobri, uprkos ranijim izveštajima da to nije slučaj.

„Sada smo verovatno bliži nego ikada ranije”, rekao je Tramp na neplaniranoj konferenciji za novinare sa Mekonelom u Beloj kući, javlja Glas Amerike.  On je dodao da je njegov odnos sa republikanskim liderom izvanredan, iako ga je u avgustu oštro kritikovao zato što nije uspeo da usvoji meru kojom bi bio ukinut Zakon o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti poznat kao Obamaker.
Mekonel se saglasio sa Trampovim najnovijim stavom.

“Suprotno onom što su neki od vas izveštavali, u potpunosti smo saglasni u pogledu agende za napredak Amerike”, rekao je Mekonel koji je tokom leta isticao da Tramp ima “preterana očekivanja” kada je reč o brzini kojom Kongres može da deluje.

Odgovarajući na pitanja novinara, Tramp je branio svog bivšeg glavnog savetnika Stiva Benona koji je najavio politički rat protiv Mekonela i republikanskog establišmenta.
Poručio je, međutim, da će pokušati da odgovori Benona od nekih pretnji, uz opasku da je Republikanska stranka veoma ujedinjena.

Predsednik je na konferenciji za novinare takođe odbacio istragu o vezama njegove kampanje sa Rusijom, koju odvojeno vode specijalni istražitelj Robert Maler i odbori u oba doma Kongresa.

“Cela stvar sa Rusijom je izgovor za poraz demokrata na izborima. Apsolutno nije bilo dosluha sa Rusijom. Trebalo bi to da završe zato što je ljudima muka od toga”, naglasio je Tramp.
Takođe je odgovarao na pitanja i o Hilari Klinton koju je pozvao da se ponovo kandiduje 2020. godine.  Ocenio je i da su optužbe za seksualne napade, iznete protiv njega tokom prethodnih godina, ”lažne vesti”. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari