Opozicija blokira hrvatski parlament 1Foto: www.wikipedia.org

Opozicija u hrvatskom Saboru, koju predvodi Socijaldemokratska partija (SDP), odlučila je da pauzama blokira rad parlamenta zbog situacije u koncernu Agrokor dok se pred njima ne pojavi premijer Andrej Plenković, kojem je dat rok danas do 17 sati, a u protivnom će pokrenuti proceduru za opoziv Vlade Hrvatske.

Na delu je scenario, koji će trajno ošteti Hrvatsku. Po scenariju u kojem je poverenik Ante Ramljak otvoreno priznao na konferenciji za novinare da se sreo sa predstavnicima fondova rizičnog kaptala i pre svog imenovanja, rekao je poslanik SDP Siniša Hajdaš Dončić, prenosi Al džazira.

On je zloupotrebio povlašćenu informaciju, a osoba koja učini dostupnom povlašćenu informaciju drugoj osobi kažnjava se kaznom zatvora od šest meseci do pet godina, dodao je on.

Prema rečima Dončića, Ramljak je omogućio fondovima rizičnog kapitala da dobiju povlašćenu informaciju i otkupe obveznice od Agrokora u nominali koja je bila umanjena za 70 odsto.

Samo jednom transakcijom fondovi rizičnog kapitala zaradili su, tvrdi Hajdaš Dončić, 60 odsto, plus zaradu u budućnosti.

Jutarnji list objavio je ugovor o „roll up“ kreditu u kojem stoje odredbe da Vlada Hrvatske ne sme smeniti Antu Ramljaka bez pristanka „Knighthead“ fonda, kako se de facto u jednom delu stavlja „van snage“ leks Agrokor i kreditorima daju sva ovlašćenja u donošenju i primeni nagodbe poverilaca i restrukturiranju Agrokora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari