NATO planira da izgradi dve vojne baze u Crnoj Gori 1Foto: EPA/OLIVIER HOSLET.

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević izjavio je da će NATO u najskorije vreme izgraditi dve vojne baze u Crnoj Gori. Helikopter Crne Gore iznad Skadarskog jezera

„Ti planovi će biti realizovani tokom naredne dve godine, do 2019. godine. Sa velikom verovatnoćom, jedna baza će se pojaviti na obali, a druga u planinama“, rekao je Knežević u intervjuu današnjem moskovskom dnevniku „Izvestija“, prenosi Sputnjik.

„Reč je o planinama Sinjajevini ili Bjelasici gde, zahvaljujući geografskom položaju, postoje najbolji uslovi za stvaranje vojne infrastrukture“, napomenuo je lider DNP-a.

Kako navodi Sputnjik, na pitanje da li NATO želi da od Crne Gore napravi „teren za antirusku politiku“, on je odgovorio pozitivno, navodeći da svakog dana lokalni mediji optužuju Rusiju za finansiranje opozicije i destabilizaciju zemlje.

„Uveren sam da crnogorski režim zaista želi da nas stavi u zatvor, kako bi od nas napravio ’glavne neprijatelje“, i opravdao svoj pronatovski i antiruski kurs“, istakao je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari