Ubica iz Las Vegasa bio depresivan zbog gubitka novca 1Foto: EPA-EFE/PAUL BUCK

Čovek koji je ubio 58 ljudi na festivalu kanti muzike u Las Vegasu prošlog meseca bio je depresivan nakon što je izgubio znatnu količinu novca u protekle dve godine i to je možda bio „odlučujući faktor“ u najgorem masovnom ubistvu u savremenoj američkoj istoriji, izjavio je gradski šerif, a prenosi AP.

Stiven Pedok, 64-godišnji kockar i investitor u nekretnine, izgubio je „znatnu količinu bogatstva“ od septembra 2015. godine, što je dovelo do „nastupa depresije“, rekao je šerif Klark Džo Lombardo u intervjuu za KLAS-TV u Las Vegasu.

„Ovaj pojedinac je voleo svoj društveni status zasnovan na činjenici da je prepoznavan u kazinima i voljen od prijatelja i porodice“, rekao je Lombardo. „Dakle, očigledno je da je to počelo da nestaje u kratkom vremenskom periodu i to je možda imalo odlučujući uticaj na to zašto je uradio to što je uradio“, dodaje., prenosi N1. Istražitelji još uvek nisu utvrdili šta je tačno bio razlog da Padok počne . da puca na posetioce koncerta iz svog apartmana u hotelu Mandelej bej 1. oktobra.

Kako navodi N1, Padok se ubio nakon masakra u kojem je ranjeno više od 500 ljudi. Policija Las Vegasa i FBI su ispitali njegove političke stavove, svaku moguću radikalizaciju i njegovo društveno ponašanje, ali se pokazalo da je toga bilo vrlo malo.

Istražitelji su otkrili da je Padok precizno planirao svoj napad i da je „bio veoma vešt u sakrivanju svojih akcija“, rekao je šerif.

Napadač je zatražio hotelsku sobu na gornjem spratu s pogledom na festival Route 91 Harvest, sa sobom je nosio 23 komada oružja, od kojih je više desetina modifikovano da mogu da pucaju kao automatsko oružje, a postavio je kamere unutar i izvan sobe kako bi gledao ko se približava.

U jednom od laptopa pronađenim u Padokovom apartmanu nedostaje hard disk, a pretragom njegove internet istorije nije pronađeno ništa neobično.

Istražitelji nisu našli nikakve dokaze da je Padoku neko pomogao u izvršenju napada, ali nastavljaju da ispituju njegovu devojku koja je tokom masakra bila u poseti porodici na Filipinima.

Marilu Danli se i dalje smatra „osobom od interesa“ u istrazi i ponovo je ispitivana ove sedmice, reka o je Lombardo. FBI ju je ranije ispitivao o nabavkama oružja i o tome da li je primetila promene u njegovom ponašanju.

Ona je više puta negirala da je znala nešto o napadu i rekla da Padok nikad nije rekao ili učinio ništa što bi je dovelo do toga da veruje da će izvršiti masakr.

Međutim, šerif je rekao da ima sumnje, dodajući da je „teško poverovati u njenu priču“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari