Kitarović i dalje najpopularnija političarka u Hrvatskoj 1Foto: EPA / KESTUTIS VANAGAS

Prema poslednjem istraživanju CRO Demoskopa, najnoviji događaji u vezi sa sliučajem Agrokor uticali su na političku scenu, odnosno na percepciju pojedinih političara u Hrvatskoj, prenosi HRT.

Iako je i dalje na prvome mestu, HDZ beleži pad podrške, dok su SDP, Most i Živi zid u blagom porastu u odnosu na početak meseca.

Na vrhu lestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara treći mesec zaredom nalazi se „Niko“, odnosno ni jedan političar. Na drugom je mestu predsednica Kolinda Grabar-Kitarović. Premijer Plenković zadržao se na trećem mestu. Sledi ga Ivan Pernar, što je ujedno njegov najbolji rezultat otkako se našao na listi najpozitivnijih političara. Na petom mestu je Davor Bernardić, prenosi HRT.

Na vrhu liste negativnog doživljaja hrvatskih političara je premijer Andrej Plenković. Drugo mesto dele „svi političari“. Na trećem je mestu Zlatko Hasanbegović, slede Milorad Pupovac, Davor Bernardić, Zoran Milanović, Kolinda Grabar-Kitarović, Tomislav Karamarko, Gordan Maras i Milan Bandić.

U ovomesečnom istraživanju 76,8 posto ispitanika smatra da Hrvatska ide u pogrešnom smeru, negativan je trend zabeležen i u oceni rada Vlade koja ovaj mesec iznosi 2,21 posto. Kao najvažniji događaj građani su izdvojili slučaj Agrokor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari