Site name

Protesti u Rumuniji zbog zakona o korupciji

Više hiljada ljudi danas je u Bukureštu i još nekim rumunskim gradovima demonstriralo tražeći od Vlade da povuče predlog zakona koji bi mogao da obesmisli borbu protiv korupcije.

2

Piše: FoNet

05. novembar 2017. 20:17

Protesti u Rumuniji zbog zakona o korupciji

EPA-EFE/BOGDAN CRISTE (arhivska fotografija)

Predloženi zakon, kojim se i osuđenima za krivična dela dozvoljava da učestvuju na predsedničkim izborima, osudili su svi vodeći pravnici u zemlji, strani ambasadori i Evropska unija. Zakon predviđa i da ubuduće državnog javnog tužioca imenuje ministar pravde, a ne predsednik države.

Demonstranti su se okupili ispred sedišra Vlade u Bukureštu i izvikivali "demokratija je pod opsadom", a vladajuću Socijal demokratsku partiju su nazivali "crvena kuga", prenosi AP.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

ljubitelj burleski

06. novembar 2017.

KOD NAS u srBskoj guberniji,beše,,samo,,jedna DADA,Pa PANTIĆ,KOGA Je,,TREBALIO ,SAMO UPLAŠITI, I JEDAN OGROMNI,,KAMEN U ,CIPELI,,,ONE S CVETOM U KOSI, ĆURUVIJA,,,I,,ČUVENE,,PORUKE S govornice Parlmenta,,,OSVETIĆU SE Ćuruviji,KAD TAD,,,i svi,angažovani,, nestaše u ,, u vihoru,,,spasitljskih,,reformi,,..

ljubitelj burleski

06. novembar 2017.

Koliko bi,čimbenika,, sadašnje.,srećne,,,budućnoati Srbije ,Trebalo da Se NAĐE Na OVAKVOJ,,Nacionlnoj,,PLATFORMI,,..Biće da NEMA Dovoljno,KOJONESA,ILI SMEŠTAJA Za,,,specijalno zalužne,, što Smo i dalje,ona,, gubernatorova,,,crna rupa,,Evrope..