Site name

Konsultacije u Kijevu o plaćenicima iz Srbije

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavlo Klimkin održao je danas u Kijevu konsultacije sa ambasadorom te države u Srbiji Oleksanderom Aleksandrovičem.

3

Piše: P.D.

Kijev 07. novembar 2017. 23:00

Konsultacije u Kijevu o plaćenicima iz Srbije

Kako je saopšteno, fokus konsultacije bilo je pitanje "plaćenika iz Srbije koji se bore u Donbasu kao deo ruskih terorističkih trupa i potreba da Srbija ispuni svoje međunarodne zakonske obaveze koje se odnose na borbu protiv terorizma".

"Značajne zabrinutosti izazivaju protivzakoniti kontakti između predstavnika Srbije i okupiranog Krima. Nadamo se da će srpska strana u potpunosti poštovati proklamovani princip poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine u okviru njenih međunarodno priznatih granica", saopšteno je iz MSP Ukrajine.

Podsetimo, Aleksandrovič je prošle sedmice ustalasao srpsku javnost izjavama da "Moskva koristi Srbiju i srpski faktor da destabilizuje Balkan i uništi Evropu", te da "Rusija obučava plaćenike da ubijaju Ukrajince".

Na te izjave reagovali su oštro zvaničnici u Beogradu, a Ukrajina je povukla ambasadora na konsultacije.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Milivoje Radaković

07. novembar 2017.

"Rusija obučava plaćenike da ubijaju Ukrajince." Po potrebi i Crnogorce....

Dusan

08. novembar 2017.

Srbija mora da se snazno ogradi od ovih ratnika. Nema ova vlada mandat da ucedtvuje u tudjom bratoubilackim ratovima. Makar i posredno. Znamo da imaju prekaljene kadrove sli saljite ih u afriku da stite civile a ne da ubijaju slovenske ljude za veliki novac.

ovo ratište je isto kao i ono u Siriji

08. novembar 2017.

Šta Srbija ima s tim? Ne šalje ih država, idu sami za pare. Isto kao i Bošnjaci i ostali građani Srbije muslimanske veroispovesti koji su išli u ID da ubijaju i pljačkaju druge građane tamo i sad se slobodno vraćaju, jer su išli da zarade pare i kao nešto uke u sred klanja.