Site name

Politički lideri RS: Napustiti institucije BIH

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik, predsednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić i predsednik Socijalističke partije Petar Đokić pozvali su danas srpske predstavnike u zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine (BiH) da obustave rad i napuste te institucije zbog pretnje ratom Republici Srpskoj (RS).

Piše: FoNet

Banjaluka 14. novembar 2017. 16:30

Foto:Fonet/Stevan FIlipović

Pozivamo partije okupljene u Savezu za promene koji čine vlast u zajedničkim institucijama BiH da bez odlaganja napuste institucije BiH i vrate se na konsultacije u Republiku Srpsku, navodi se u zajedničkom saopštenju koje prenosi RTRS.

U RS bi sa ostalim partijama, koje su prisutne u sadašnjem sazivu Skupštine RS postigle dogovor o zajedničkom odgovoru na pretnju ratom koja je u ponedeljak upućena iz Sarajeva, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je "izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi ratom rešavao unutrašnja politička pitanja u BiH izazvala uznemirenje ne samo u RS, već i u celom regionu".

"Ulje na vatru dodalo je i Izetbegovićevo zalaganje za priznavanje lažne države Kosovo, što je ugrozilo napore Srbije da se na Balkanu očuva mir i stabilnost kao preduslov napretka svih", ukazuje se u saopštenju.

"Smatramo da napuštanje zajedničkih institucija BiH nije više pitanje vašeg izbora, već vaše odgovornosti prema RS koja je brutalno napadnuta", zaključuje se u saopštenju.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.