Site name

Šokantne izjave Lagerfelda

Nemački dizajner osamdesetogodišnji Karl Lagerfeld i kreator modne kuće Šanel, šokirao je gledaoce francuske televizije izjavom da "ne može neko, iako je reč o događajima koji su deecenijama iza nas, pobiti na milione Jevreja, a onda na njihovo mesto dovesti na milione njihovih zakletih neprijatelja".

2

Piše: FoNet

Pariz 14. novembar 2017. 17:46

Foto: Karl Lagerfeld - Autoportret/Courtesy

Televizijska stanica primila je na stotine gnevnih komentara gledalaca kojima se nije svidelo njegovo viđenje trenutne nemačke migracione politike, kao ni kontroverzni stavovi o holokaustu.

"Ne može neko, iako je reč o događajima koji su decenijama iza nas, pobiti na milione Jevreja, a onda na njihovo mesto dovesti na milione njihovih zakletih neprijatelja", rekao je osamdeetogodišnji dizajner Šanela.

"Znam nekog u Nemačkoj ko je primio mladog Sirijca, a onda mi nakon četiri dana rekao: 'Najbolja stvar koju su Nemci izmislili je holokaust", rekao je Lagerfeld, prenosi Gardijan.

Lagerfeld, koji je rođen u Hamburgu u vreme kada se Adolf Hitler dokopao vlasti, poznat je po svojim kontroverznim izjavama, a njegova posebna meta je nemačka kancelarka.

"Pastorova kćerka je već primila milione i milione imigranata i oni su integrisani, rade i sve je super... Ne mora uzimati još milion imigranata kako bi popravila imidž nevaljale maćehe nakon grčke krize", rekao je Lagerfeld.

"Pogledajte Francusku, zemlju ljudskih prava. Koliko su oni primili izbeglica? 10.000, 20.000?', upitao se Lagerfeld. 

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Prometej

15. novembar 2017.

Iznenadio me je ovom izjavom, i to prijatno. Za nekih 200-300 godina će đacima u školama biti neshvatljivo kad budu čitali knige ovo što radi Nemačka sad i što je radila samo oko 70 godina ranije , pod uslovom da se ne prekroji pod uticajem nekog Ministarstva istine.

jjj

15. novembar 2017.

iskreno rekao je vrv ono sto svako misli, samo naravno ne sme ni da zamisli da kaze javno... ali zaista cemu li se nada evropa za 50-100godina... na zalost hriscani ce ziveti u evropi, kao danas pederi u ISIS drzavi.... ima da ih bacaju sa zgrada, ko ne promene veru...