Site name

Advokat: Praljak davno planirao smrt

Nika Pinter, pravna zastupnica bivšeg komandanta Hrvatske vojske obrane Slobodana Praljka, izjavila je danas da je general možda, kada se uzmu u obzir njegovi raniji postupci, planirao samoubistvo davno pre nego što je proglašen krivim.

1

Piše: FoNet

Zagreb 05. decembar 2017. 18:04

Advokat: Praljak davno planirao smrt

Foto: ICTY

Pinter je rekla AP da je Praljak zatražio od svoje porodice da ne prisustvuje ročištu 29. novembra, i da je ostavio "pismo datirano na 2012. ili ranije, u kojem pominje kako njegova sahrana treba da izgleda", prenosi Radio Skobodna Evropa.

"Danas mogu da izvedem nekakvu kombinaciju zaključaka o tome da je on imao plan u svojoj glavi i da je želeo da zaštiti svoju porodicu od toga da vidi tako nešto. Ali, to je samo moj zaključak. Za to nemam nikakve čvrste dokaze", rekla je Pinter.

Praljak je popio otrov u sudnici Haškog tribunala i potom umro, nakon što mu je Žalbeno veće potvrdilo kaznu od 20 godina zatvora za ratne zločine tokom rata u BiH.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Miodrag iz Peći

05. decembar 2017.

Svi, pa čak i Korax, poređuju Geringa i Praljka. To je poređenje neistinito i maliciozno. Prvo Praljak nije činio zločine ka Gering. Drugo, Praljak je popio otrov u sudnici a Gering u svojoj ćeliji pre izricanja presude. Filmski, TV i pozorišni režiser je tetralno, ravno finalu antičkih i šekspirovskih tragedija obeležio zauvek kraj Tribunala u Hagu koji će se samo po tome groteksnom činu pamtiti.