Site name

Bezbednost Evrope je u snazi ukrajinske vojske

U glavnom gradu Ukrajine održava se 14. Međunarodna specijalizovana izložba oružja i vojne opreme "Oružje i bezbednost 2017".

Piše: G. P.

06. decembar 2017. 17:01

Bezbednost Evrope je u snazi ukrajinske vojske

U paviljonima i na otvorenim trgovima prikazani su primeri vojne opreme i oružja. Izložba takođe pokazuje proces primene standarda NATO u izradi vojnih proizvoda. U izložbi učestvuju i široko su predstavljeni ukrajinski partneri iz Evrope, Azije, Severne i Južne Amerike. Ukupan broj kompanija koje učestvuju je oko 300.

Ministar odbrane Ukrajine upoznao se sa najnovijim primerima oružja i vojne opreme ukrajinskih i stranih proizvođača. Prema rečima generala vojske Ukrajine Stepana Poltoraka, po završetku Međunarodne izložbe oružja biće potpisan ugovor o kupovini najmodernije BTR-4E. Osim toga, u 2017. godini došlo je do promena u državnom odbrambenom sistemu, odnosno planira se značajno povećanje narudžbina za Oružane snage Ukrajine protivtenkovskih raketnih kompleksa Stugna, Korsar i drugi. Da bi Oružane snage Ukrajine bile bolje, potrebno je imati finansijske resurse, određene mogućnosti vojnoindustrijskog kompleksa i, naravno, potrebno je nastaviti sa reformama Oružanih snaga i Ministarstva odbrane Ukrajine. Aktivno se radi na sva tri polja.

"Što se tiče reformi u 2016. godini, odradili smo sve što je planirano. Što se tiče finansiranja u 2017, izdvojen je budžet od 69 milijardi grivnji. Za 2018. godinu budžet će biti značajno povećan. A najvažnija stvar u planiranju budžeta za sledeću godinu jeste da planiramo da povećamo finansijske resurse za modernizaciju i kupovinu nove opreme, i to ne samo ukrajinske proizvodnje", rekao je ministar odbrane Ukrajine.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.