Site name

Civilno-vojna saradnja - primer uspešne reforme

Civilno-vojna saradnja u Ukrajini podrazumeva, pre svega, pomoć koju vojska pruža civilnom stanovništvu, ali poslednjih godina ta saradnja je proširena i na pomoć i podršku koju civilno stanovništvo pruža vojsci.

Piše: G. P.

06. decembar 2017. 17:06

Civilno-vojna saradnja - primer uspešne reforme

Na primer, povodom Dana zaštitnika Ukrajine već tri godine uzastopno u školama se kao vojni praznik održava akcija "Pozdravi vojnika!" Tako za zaštitnike Mariupolja deca zajedno sa roditeljima peku najrazličitije đakonije, pišu razglednice, prave suvenire. "Mi razumemo koliko je dečija pažnja važna za naše zaštitnike koji svakodnevno rizikuju svoje živote. Akcijom 'Pozdravi vojnika' želimo da pokažemo našim zaštitnicima da ih volimo i podržavamo, da navijamo za svakog od njih, pošto nam upravo vojnici daju mogućnost da živimo miran život", navodi direktorka škole Olga Varovej.

Izražavajući nadu da će suveniri i crteži biti amajlija zaštitnicima, a praznični slatkiši im skrenuti misli na toplinu i udobnost sopstvenih domova, deca su ugostila oficire civilno-vojne saradnje OTU "Mariupolj". Pri izvršenju počasne misije oficiri grupe Civilno-vojne saradnje (CIMIC - Civil-Military Cooperation) poslali su suvenire i đakonije od đaka u jednu od jedinica čiji vojnici brane primorski kraj.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.