Site name

Kina se žali na negativnu kampanju Sjedinjenih Država

Ministarstvo trgovine Kine izrazilo je zabrinutost da Sjedinjene Države šire negativne informacije o trgovinskim odnosima između dve ekonomski najveće zemlje na svetu.

1

Piše: M. K.

Peking 07. decembar 2017. 18:54

 Kina se žali na negativnu kampanju Sjedinjenih Država

Foto: EPA-EFE/THOMAS PETER / POOL (arhivska fotografija)

“SAD su nedavno pokrenule istragu o kineskim proizvodima radi utvrđivanja mera za sprečavanje netržišnog ponašanja i kontinuirano iznose negativne informacije”, rekao je Gao Feng, portparol kineskog ministarstva trgovine. On je dodao da je to izazvalo zabrinutost među kompanijama u Kini i SAD, naročito među američkim kompanijama koje se šire na Kinu.

Kinesko ministarstvo trgovine je u subotu izrazilo “veliko nezadovoljstvo i snažno protivljenje” izjavi Sjedinjenih Država koja je bila upućena Svetskoj trgovinskoj organizaciji da se one protive tome da Kina dobije tržišni ekonomski status, izvestila je Ksinhua.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Мiloš J. Kosovac

08. decembar 2017.

Nemoj Trampu da ga miluješ on je Komunista!, rekao bi mi Makarti i drugi amerilčki nacisti. Ali Makartijevo vreme je prošlo, kao što je i Staljinovo. Uspeli su da spreče 1974. Berlinguera da njegovi komunisti osvoje vlast u Italiji, kao i farancuski komunisti u Francuskoj. No, neće uspeti da zaustave Kineske komuniste da pokažu svetu kako treba urediti svoju mnogoljudnu državu, a po ideji svetih umova - Bude, Konfucije, Sokrata, Jovana, Isusa, Marksa, Lenjina, Braće Ribar, Če Gevare i mnogih drugih blastavih umova, kakvih je bilo i u SAD, meni najdražeg kantri muzičara Vudi Gatrija, čiji portret i stih stoju na ulazu u Njujorški muzej, a glasi: :”J don’t know how far / J’am going to have to go to see my own self / Or to hear my own voic “. “Ja ne znam koliko daleko treba da idem / Za da vidim sebe / Ili da čujem soptsven glas.“ U istom muzeju može se vidite radna i spavaća soba prvog hokšatapelra iz dinastije Rokfeler po čijoj se želji i modelu i danas vlada u SAD.