Site name

Ivanić: BiH ne funkcioniše kao država

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je za RTV da nije iznenađen nastupom svog kolege Bakira Izetbegovića tokom jučerašnjeg boravka u Beogradu i da je to samo detalj koji delimično odslikava političku situaciju u BiH, u kojoj uglavnom stvari politički ne funkcionišu.

Piše: FoNet

07. decembar 2017. 19:16

Ivanić: BiH ne funkcioniše kao država

Foto: Fonet

"Nije tu bilo reči o odnosu između Srbije i BiH već o unutrašnjim odnosima među entitetima u BiH" ocenio je Ivanić.

"Razgovori su bili otvoreni i iza zatvorenih vrata nije bilo mnogo reči o Kosovu, jer je opšte poznato da odluke Predsedništva moraju biti jedinstvene i da nema preglasavanja. Nije moguće da Bakir Izetbegović ili bilo ko donese neku odluku bez saglasnosti ostalih članova predsedništva, a ja ili bilo koji srpski član nikada nećemo dati saglasnost na priznanje Kosova", bio je izričit Ivanić.

"Bakir Izetbegović nije BiH. On je samo predstavnik bošnjačkog naroda u mandatu koji je dobio na izborima", naglasio je Ivanić .

Prema njegovim rečima, BiH ne funkcioniše kao država i preti joj međunarodna blokada. Kao primer naveo je Mostar u kome nije bili izbora deset godina.

"Nema izbora zato što nema dogovora između Hrvata i Bošnjaka oko izbornih zakona i uslova i taj sindrom se širi po čitavoj federaciji. Ako nema izbora, onda nema vlasti, nema legitimiteta ni legaliteta i kako onda da funkcioniše država", zapitao se Ivanić.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.