Site name

Ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva

Vilijamson: Britanske džihadiste treba "loviti i pobiti"

Svim britanskim borcima koji su se pridružili Islamskoj državi nikada ne treba dozvoliti da se vrate u Ujedinjeno Kraljevstvo, poručio je Gavin Vilijamson

Na Britance koji su se pridružili ekstremističkoj grupi Islamska država u Siriji i Iraku treba organizovati lov i pobiti ih, rekao je novi britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson.

5

Piše: M. K.

London 07. decembar 2017. 19:38

 Vilijamson: Britanske džihadiste treba "loviti i pobiti"

Foto: EPA-EFE/ NEIL HALL

On je naglasio da Britanci koji su otišli u Siriju ili Irak da se bore za Islamsku državu mrze sve što Britanija podržava i da se vazdušni napadi mogu iskoristiti protiv, kako se procenjuje, 270 britanskih državljana koji su još uvek tamo.

"Prilično jednostavno, moj stav je da mrtav terorista ne može da nanese nikakvu štetu Britaniji. Treba da uradimo sve što možemo da uništimo i eliminišemo tu opasnost", rekao je Vilijamson za Dejli mejl. Britanski ministar odbrane takođe smatra da svim britanskim borcima koji su se pridružili Islamskoj državi nikada ne treba dozvoliti da se vrate u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Vilijamson (41) je ministar odbrane Velike Britanije malo više od mesec dana, a na toj funkciji je zamenio Majkla Falona, koji se povukao nakon skandala o seksualnom uznemiravanju. Nakon smrti Seli DŽouns, koja je bila poznata i kao "Bela udovica", Falon je rekao da su britanski državljani koji odluče da odu iz Ujedinjenog Kraljevstva i bore se za Islamsku državu "legitimna meta".

povezane vesti

komentari (5)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Milivoje Radaković

07. decembar 2017.

Crispy British humour! Lov na lisice je ionako passe...

Scarface

08. decembar 2017.

Kakav crni humor ? Poznat britanski stav od kada postoje kao nacija.

Мiloš J. Kosovac

08. decembar 2017.

Ovaj je nabildan sa pogrešnim znanjem, pa će ostati tako glup. On ne zna da su Englezi osvajali tuđe teritorije širom planete gde su se domorodci branili tropskim voćem - ananasom, kokosivm orahom i drugim voćem, od čega su potom Englezi ravili voćnu salatu.

Milivoje Radaković

08. decembar 2017.

@Мiloš J. Kosovac: Primetite da je ono malo civilizacije, humanosti i pristojnosti koje možete da nađete na tim "tuđim teritorijama" neposredna posledica britanskog osvajanja, a da je uspeh (ekonomski, kulturni i svaki drugi) ovih zemalja upravo proporcionalan vremenu koje su provele pod britanskom vlašću. Ako na to dodate činjenicu da je ekonomski saldo britanskog imperijalizma negativan, tj. da je Imperija utrošila više novca na ove "tuđe teritorije" nego što je od njih profitirala, dobićete da je to zapravo bila najveća humanitarna organizacija u istoriji, Miloše.

Darko

14. decembar 2017.

@Milivoje Radaković Primeticemo da je vas komentar u najmanju ruku rasisticki. Vi mislite da je britanska imperija vrhunac civilizacije i da se sve meri prema njima? Procitajte malo i o tome kako je Britanija opijumom "unapredjivala" Kinu, naprimer. To koliko je britanska imperija civilizacijski "unapredjivala" kolonije najbolje da pitate one koji su bili kolonizovani, da li im se svidjalo ili nije. Posto su svi koji su mogli pobegli od vlasti "civilizovane" britanske imperije mozemo da zamislimo koliko im je to prijalo.