Vilijamson: Britanske džihadiste treba "loviti i pobiti" 1Foto: EPA-EFE/ NEIL HALL

Na Britance koji su se pridružili ekstremističkoj grupi Islamska država u Siriji i Iraku treba organizovati lov i pobiti ih, rekao je novi britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson.

On je naglasio da Britanci koji su otišli u Siriju ili Irak da se bore za Islamsku državu mrze sve što Britanija podržava i da se vazdušni napadi mogu iskoristiti protiv, kako se procenjuje, 270 britanskih državljana koji su još uvek tamo.

„Prilično jednostavno, moj stav je da mrtav terorista ne može da nanese nikakvu štetu Britaniji. Treba da uradimo sve što možemo da uništimo i eliminišemo tu opasnost“, rekao je Vilijamson za Dejli mejl. Britanski ministar odbrane takođe smatra da svim britanskim borcima koji su se pridružili Islamskoj državi nikada ne treba dozvoliti da se vrate u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Vilijamson (41) je ministar odbrane Velike Britanije malo više od mesec dana, a na toj funkciji je zamenio Majkla Falona, koji se povukao nakon skandala o seksualnom uznemiravanju. Nakon smrti Seli DŽouns, koja je bila poznata i kao „Bela udovica“, Falon je rekao da su britanski državljani koji odluče da odu iz Ujedinjenog Kraljevstva i bore se za Islamsku državu „legitimna meta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari