Site name

Nevreme u Evropi

Nemačku, Francusku i Veliku Britaniju danas je zahvatilo nevreme, a obilan sneg, izuzezno jak vetar i poledica poremetili su avionski, drumski i železnički saobraćaj i prouzrokovali probleme u snabdevanju električnom energijom.

Piše: FoNet

10. decembar 2017. 22:40

Nevreme u Evropi

EPA/PIROSCHKA VAN DE WOUW (arhivska fotografija)

U 32 francuska departmana proglašen je narandžasti stepen pripravnosti, a najteža situacije je na severu zemlje, gde je zbog olujnog vetra bez struje ostalo više od 20.000 domaćinstava.

Francuske i britanske pomorske vlasti bile su primorane da obustave saobraćaj preko Lamanša, jer se u Kaleu nasukao trajekt sa više od 300 putnika. Prema informacijama nadležnih službi u nesreći nije bilo povređenih, a svi putnici su bezbedno evakuisani.

Zbog obilnog snega, koji pada od jutros, na aerodromu u Frankfurtu otkazano je 330 letova, a svi ostalu su znatno kasnili. Iz istog razloga tokom popodneva je bio zatvoren aerodrom u Dizeldorfu.

Zbog snega su otkazani brojni letovi i na aerodromima u Birmingemu i u Lutonu, a znatno je poremećen i železnički saobraćaj u većem delu Engleske i Velsa.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.