Većina crnogorskih političara Novu će dočekati u krugu porodice 1Foto: Pixabay /Javallma

Predstojeće praznične dane crnogorski ministri i poslanici vide kao retku priliku da odmore od poslovnih aktivnosti, pa će Novu godinu uglavnom dočekati u svojim domovima sa porodicom ili prijateljima.

Kako javlja RTCG, većina njih o praznicima zapravo još nije ni počela da razmišlja, a ukoliko ipak odluče da najluđu noć dočekaju van kuće to svakako neći značiti i odlazak van države.

U Ministarstvu odbrane godina na izmaku bila je puna izazova.

„Još nijesam odlučio gdje ću provesti novogodišnje praznike, ali ću u svakom slučaju biti u krugu porodice. Imajući u vidu da je godina na izmaku za Ministarstvo odbrane bila izuzetno zahtjevna, a samim tim i za mene lično, praznici su rijetka prilika da se nekoliko dana provede bez poslovnih obaveza“, rekao je ministar odbrane Predrag Bošković za RTCG.

Njegov kolega iz resora za ljudska i manjinska prava Mehmet Zenka Novu godinu tradicionalno slavi u porodičnom ambijentu.

„Novogodišnju noć ću proslaviti sa porodicom i prijateljima jer taj praznik dočekujem u porodičnoj atmosferi i sa onima koji mi najviše znače“, rekao je Pobjedi Zenka.

Praznovanje u porodičnom ambijentu biće izbor i ministara prosvete Damira Šehovića, pravde Zorana Pažina i finansija Darka Radunovića. Svi oni ostaće kući, kako bi se posvetiti najbližima.

Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović još nije odlučio gde će za doček.

„Znam samo da ću biti sa suprugom, ali još ne znam gdje“, rekao je Darmanović. Za razliku od njega, ministarka javne uprave Suzana Pribilović rekla je da će praznik dočekati u svom stanu u Budvi.

Poslanik Demokratske partije socijalista Luiđ Škrelja svaku Novu godinu dočekuje u krugu porodice i prijatelja.

„Taj praznik svake godine dočekujem u krugu porodice i prijatelja. Nekada to bude u kućnoj atmosferi u Ulcinju, nekad odemo do Skadra ili Zabljaka. Drugi dan prošle Nove godine sam bio u hotelu “Splendid, tako da je i to jedna od opcija. Nadam se da ću sa suprugom i dvije ćerke, jer je treća otputovala u Ameriku, naći neki prijatan kutak gdje neću biti kao prošle godine izložen raznim podmetačinama“, rekao je Škrelja.

Poslanik Ure Dritan Abazović ima običaj da svake godine sa društvom otputuje u inostranstvo, pretežno u istočni dio Evrope, kako bi tamo dočekali Novu godinu. Boji se, međutim, da će to ovaj put ipak biti izuzetak.

„Za predstojeće praznike još nemam plan iz razloga što su se poslovne obaveze zakomplikovale. Imali smo izbore u četiri opštine, a lokalni izbori nas očekuju i početkom naredne godine. Ako ipak odlučim negdje da odem, taj odlazak će svakako biti kratak na neka dva-tri dana. U suštini je to jedini period u godini kada sam slobodan i uvijek pretendujem da malo promijenim atmosferu i klimu i budem negdje van Crne Gore“, kaže Abazović.

Za njegovog kolegu iz Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića ova godina bila je uspešna, zbog čega neće propustiti priliku da je isprati u nekom lijepom ambijentu u Podgorici.

„I ovu Novu godinu ću dočekati u Crnoj Gori sa prijateljima u lijepom i relaksirajućem ambijentu u Podgorici i iskreno se radujem tome. Ova godina je bila intenzivna, dinamična, ali i uspješna na političkom, društvenom, pa i na mom ličnom planu. Predstojeći praznici će biti prigoda da svi zajedno uhvatimo predah kako bi krenuli u sve ono što nas čeka u narednoj 2018. godini“, rekao je Vuksanović.
Za razliku od svojih kolega, poslanik i lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović imun je na prazničnu euforiju.

„Novu godinu već dugo ne slavim zato što je januar mjesec sam po sebi pun slavlja. Onima koji slave želim sve najbolje i najljepše, a što se mene tiče kao i svake godine biću u svom mjestu u Manastiru Morači. Bez bilo kakve euforije, jer tome nijesam sklon“, rekao je Danilović.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević kaže da bez pasoša, koji mu je oduzet kao mjera nadzora u sklopu optužnice za pokušaj terorizma na dan izbora, nema puno izbora kada je riječ o predstojećim praznicima.

„Pošto su meni uzeli pasoš ja Novu godinu mogu da slavim ili u Višem sudu ili u Tužilaštvu. Ja nemam đe drugo“, rekao je Knežević, za RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari