Sprečena likvidacija u Baru 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet (arhivska fotografija)

Službenici policije sprečili su danas likvidaciju i uhapsili Baranku D.K.P. (65), nakon što su u njenom stanu pronašli arsenal oružja i municije, javlja RTCG.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici barskog Centra bezbednosti su, postupajući shodno operativnom podatku da se sprema likvidacija u Baru, od nadležnog sudije za istragu pribavili naredbu za pretres stanova i drugih prostorija, koje koriste D.K.P. i njen sin K.P. (30).

Pretresom su pronađeni i oduzeti automatski pištolj hekler sa dva okvira puna municije, automatski pištolj škorpion sa tri okvira puna municije, revolver nepoznate marke sa sedam metaka, preko dvije hiljade komada razne pištoljske municije, fantomka i lisice.

Policija je u stanu pronašla i gasni pištolj, pribor za čišćenje oružja, tri pečata i štambilj za koje se sumnja da su falsifikati.

„Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, D.K.P. je lišena slobode i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično delo nedozvoljeno oružje i eksplozivnih materija“, navodi se u saopštenju policije.

Navodi se da će oružje, municija i druge stvari i predmeti biti upućeni u Forenzički centar radi veštačenja.

„Aktivnosti na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela sa elementima nasilja se nastavljaju“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari