Site name

Nestanak struje izazvao haos na aerodromu u Atlanti

Otkazano više od 1.000 letova

* Kroz Hartsfild-Džekson prođe 104 miliona putnika godišnje i važi za najfrekventniji aerodrom na svetu

Iznenadni nestanak električne energije izazvan požarom doveo je do zastoja na Međunarodnom aerodromu Hartsfild-Džekson u Atlanti, u američkoj državi Džordžiji, jednom od najprometnijih aerodroma na svetu.

Piše: I. Š. M.

Atlanta 18. decembar 2017. 23:23

Otkazano više od 1.000 letova

Foto: Arhiva

Otkazano je više od 1.000 letova u Sjedinjenim Državama samo dan pred početak velikih božićnih putovanja. Putnici ne samo da nisu mogli da se ukrcaju u avion i otputuju na željenu destinaciju, već su silom prilika morali da sede na aerodromu 11 sati u mraku. Svi odlazni letovi su odloženi dok su međunarodni letovi preusmereni, javili su tamošnji zvaničnici.

Požar je izbio u podzemnom električnom postrojenju i izazvao veliku štetu i prekide u napajanju električnom energijom aerodromskog kompleksa. Lokalna kompanija za električnu energiju "Džordžija pauer" uspela da uspostavi ponovno snabdevanje strujom svega nekoliko minuta uoči roka koji isticao u ponoć po lokalnom vremenu, prenosi AP.

Rojters navodi su putnici tokom nestanka struje koja je paralizovala aerodrom sedeli u mraku na terminalima, kao i u avionima koji su zaustavljeni na pisti. Navodi se da su američke vlasti bile primorane da preusmere sve letove koji su išli ka Atlanti.

Kroz Hartsfild-Džekson prođe 104 miliona putnika godišnje i važi za najfrekventniji aerodrom na svetu, još od 1988. Aerodrom služi u proseku 275.000 putnika dnevno, a gotovo svakog dana 2,500 aviona poleće i sleće sa ovog aerodroma.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.