Site name

Obraćanje Ukrajine u NATO zbog srpskih plaćenika

Ukrajina priprema obraćanje Parlamentarnoj skupštini NATO zbog učešća srpskih plaćenika, snajperista, u sukobu u Donbasu, rekla je predsedavajuća stalne delegacije Ukrajine pri NATO PA Irina Friz.

1

Piše: FoNet

20. decembar 2017. 12:49

Obraćanje Ukrajine u NATO zbog srpskih plaćenika

Friz, poslanica partije ukrajinskog predsednika Petra Porošenka i članica Parlamentarnog odbora za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, na svom Facebook profilu je napisala da je uverena da će akcije plaćenika iz Srbije naići na "odgovarajuću osudu međunarodne zajednice", preneo je RSE.

U novembru su ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavlo Klimkin i ukrajinski ambasador u Srbiji Oleksandr Aleksandrovič razgovarali o pitanju srpskih plaćenika koji se bore u Donbasu, regionu na istoku Ukrajine.

Ukrajina je tada izrazila i zabrinutost zbog, kako je saopšteno, ilegalnih kontakata predstavnika Srbije sa okupiranim Krimom.

To je dovelo do zategnutosti u odnosima Srbije i Ukrajine, a ambasador Srbije u Ukrajini je bio pozvan u Beograd na konsultacije.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

usaf

20. decembar 2017.

Samo napred Ukraino!!Imate pametnog ambasadora u Srbiji-Beogradu,koji je,za razliku od "svekolikog srpstva",procitao kao bukvar sadasnje partije na vlasti i njihovu politiku prema Ukraini!!!To su ruske sluge,koje Vam zabijaju noz u ledja.Najbolje bi bilo da priznate Republiku Kosovo,kao odgovor na dvolicnost srpskih politicara,kada je u pitanju Ukraina!!!