Poljoprivredni proizvođači Priboja, Prijepolja i Nove Varoši organizovani u Udruženje malinara "Limska dolina", zajedno sa poljoprivrednicima Užica i cele Srbije zakazali su za ponedeljak, 25. decembra protest pred zgradom Vlade Srbije.

Hrvatska ministarka nauke i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je da je šokirana audiosnimkom, koji je objavio portal Index.hr, u kome veroučitelj u zagrebačkoj osnovnoj školi učenicima govori o nabijanju na kolac i vešanju pojedinih političara.

Veroučitelj je govorio o Mladiću i o tome kako je po njegovom mišljenju trebalo da izgleda operacija Oluja.

Divjak je najavila istragu zbog otvorenog propagiranja govora mržnje na nastavi, prenela je Hrvatska radiotelevizija.

Šokirana sam otkrićem snimka na kojem se otvoreno propagira govor mržnje. Ako je taj snimak autentičan, takvoj osobi apsolutno nema mesta u školi! napisala je Divjak na Facebooku.

Ured za veronauku u školi Zagrebačke nadbiskupije ogradio se od veroučitelja Krešimira Bagarića. U saopštenju je izrazio žaljenje što je zloupotrebio nastavu veronauke.

Zagrebačka nadbiskupija za dodelu mandata veroučiteljima razmotriće slučaj i odlučiti o daljim postupcima, navodi se u saopštenju.

Direktorka Osnovne škole Matija Gubac Ljiljana Klinger izjavila je za Hinu da je šokirana Bagarićevim ispadom naglasivši kako je to „nedopustiv način komuniciranja i za svaku osudu“.

Divjak je rekla je reč o zloupotrebi položaja učitelja, stavovi koje je izneo „nisu u skladu ni s građanskim niti s humanim načelima, a poziv na linč i govor mržnje su za svaku osudu“.

Portal Index.hr objavio je audiosnimak u kojem Bagarić učenicima na satu govori da treba streljati Stipu Mesića i Vesnu Pusić, za Hrvate govori da su nezahvalna stoka, debili, kreteni“, tvrdi da su Mladićevi zločini nad Bošnjacima bili opravdani, „a mi imamo dudeke“ i sl. Sve je to zabeležio učenik škole, koji je snimak njegovih izjava poslao redakciji portla Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari