Site name

Povlačenje policije iz Katalonije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije povlači iz Katalonije nekoliko hiljada policajaca koji su tamo poslati u oktobru pred referendum o nezavisnosti te španske pokrajine, javio je AP.

1

Piše: FoNet

Madrid 27. decembar 2017. 12:49

Povlačenje policije iz Katalonije

Foto:_EPA_EFE_MARTA_PEREZ (arhivska fotografija)

Ministar unutrašnjih poslova Huan Ignjacio Zoido je izjavio da će iz Katalonije biti povućeno oko 5.000 policajaca jer je procenjeno da pojačane policijske snage nisu više potrebne u pokrajini.

Vlada u Madridu je odlučila da u Kataloniju uputi jake policijske snage da spreče referendum i proglašenje nezavisnosti a kasnije je naložila rasformiranje vlade i parlamenta Katalonije i održavanje izbora 21. decembra. 

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Katalonija u srcu

27. decembar 2017.

Madrid je izgubio bitku za Kataloniju. Vreme readi za Kataloniju jer medju mladima pristalice nezavisnosti je u mnogo vecem procentu. U izborima sledece decenije partije za nezavisnu Kataloniju ce dobiti jos vecu podrsku biraca. Sa time Madrid i Brisel nece moci da se nose niti da ignorisu volju naroda. A osim toga tu je i Baskija koja ce biti inspirirana napretkom Katalonije. Poslovica tiha voda breg dere pokazace se kao ispravna.