Donatorsko veče za lečenje dece u Banjaluci 1Foto: FoNet TV

U Banjaluci je u toku donatorsko veče „S ljubavlju hrabrim srcima“, koje organizuje kabinet predsednika Srpske, a od koje će sva prikupljena sredstva biti uplaćena na račun Fonda solidarnosti za dijagnostiku i lečenje oboljenja, stanja i povreda dece u inostranstvu.

Donatorskoj večeri prisustvuje i delegacija Srbije u kojoj su premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar za rad, zapošljavanje, boračkah i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

Đorđević je istakao da je akcija za svaku pohvalu.

„Ovo je odlična stvar za Republiku Srpsku, da građani znaju kako se prikupljaju sredstva. Bitno je da pomoć bude u pravo vreme. Nadam se da će biti još veća pomoć Srbije“, izjavio je Đorđević.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao da je do sada uplaćeno 1.300.000 KM.

„Osmi put organizujemo ovo veče. Uspeli smo da i ove večeri pomognemo roditeljima i deci. Bez obzira koliko svet bio brz, ne sprečava nas da pokažemo svoje humano lice. Roditelji nisu ostavljeni sami i to im je bilo potrebno u ovoj teškoj borbi. Potrebno da se okupimo, ali i da zakonski uredimo ovu oblast“, istakao je Dodik.

Iza nas su, dodao je, ostali ne samo oprema koju smo nabavili, već i roditeljska kuća, a sada je formiran i Fond.

Predsednik RS zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli ovu akciju i svim građanima koji će večeras pozivom na broj 1411 donirati jednu KM.

„Samo sjedinjeni možemo dati snagu“, poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari