Požar u Njujorku, dvanaest osoba poginulo 1Foto: EPA-EFFЕ/ALBA VIGARAY

Dvanaest osoba je poginulo, među kojima i jednogodi[nje dete, a četiri su teško povređene u požaru koji je zahvatio nekoliko spratova stambene zgrade u njujorškoj četvrti Bronks, objavio je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio.

Kako prenose agencije, požar je izbio na prvom spratu zgrade i brzo se proširio na gornje spratove, rekao je gradski vatrogasni poverenik Daniel Nigro, dodajući da se uzroci požara još istražuju.

De Blazio je rekao da je reč o „najtragičnijem požaru u Njujorku u poslednjih najmanje četvrt veka“. Četiri se osobe nalaze u kritičnom stanju u bolnici i „bore se za život“, rekao je gradonačelnik.

Kako je saopštila Vatrogasna služba, u gašenju požara učestvovalo je 160 vatrogasaca.

„Ljudi su poginuli na raznim spratovima, starosti od jedne do 50 godina. Čak i u našem poslu gde se stalno suočavamo s tragedijama, šokirani smo gubitkom života“, kazao je Nigro.

Požar je izbio u zgradi koja se nalazi u četvrti Bronksa poznatoj kao „Mala Italija“ nedaleko od zoološkog vrta. Uzrok požara još nije poznat.

Ovih dana Njujork su zahvatile niske temperature praćene snažnim vetrom koji je dodatno razbuktao vatru unutar zgrade kad su stanari otvorili vrata i prozore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari