Site name

Islamska država iza napada u Sankt Peterburgu?

Islamska država (IS) preuzela je odgovornost za napad na trgovački centar u Sankt Peterburgu u kojemu je ranjeno 13 osoba, navodi se u saopštenju Amaka, propagandne agencije IS-a.

Piše: Danas Online

30. decembar 2017. 10:53

Islamska država iza napada u Sankt Peterburgu?

Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

"Napad u kojem je cilj bio trgovački centar u Sankt Peterburgu izvela je grupa koja čini dio Islamske države", navodi se u saopštenju, prenosi Hina.

Trinaest osoba ranjeno je u eksploziji bombe u trgovačkom centru u Sankt Peterburgu, a ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je reč o "terorističkom činu". IS i sirijski ogranak Al Kaide nekoliko puta su pretili Rusiji nakon početka njene vojne intervencije u Siriji 30. septembra 2015. godine.

Sankt Peterburg već je bio meta napada, a za eksploziju u metrou 3. aprila u kojoj je poginulo 15 osoba, a desetine ranjeno, odgovornost je preuzela grupa povezana s Al Kaidom.

Sredinom decembra ruske bezbednosne službe objavile su da su zahvaljujući obaveštajnim podacima koje je prenela CIA sprečile napade koje je IS pripremao za 16. decembar u Sankt Peterburgu, među kojima i napad na katedralu Kazanjske Bogorodice.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.