U osječkom treznilištu dečak od 11 godina 1Foto: Pixabay / rebcenter-moscow

Poslednjih godina sve je više maloletnika otrovanih alkoholom u vreme praznika, piše Glas Slavonije i navodi da je u Kliničko bolničkom cnetru u Osijeku, u treznilištu bio jedanaestogosišnji dečak.

Pijani tinejdžeri završavaju na Odeljenju intenzivnog lečenja na pedijatriji, navodi list i dodaje da je u decembru 2016. u osiječkoj Klinici zbrinuto šestoro maloletnika otrovanih alkoholom.

Uglavnom je reč o dečacima prosečne starosti 15-16 godina, a najmlađi pacijent bio je star 11 godina, rekla je lekarka Nikolina Arambašić.

Stanje u kojem deca stižu u bolnicu zbog trovanja alkoholom krajnje je zabrinjavajuće, a sva deca se zbrinjavaju u prisutnosti roditelja

Uglavnom su doveženi kolima hitne pomoći, poremećene svesti, niže telesne temperature, u nekim slučajevima uprljani blatom ili ispovraćanim sadržajem.

Roditelje obavestimo telefonski da je njihovo dete kod nas ili nam u tome pomognu policajci, rekla je ona i dodala da većina roditelja prvo reaguje iznenađenjem ili zabrinutošću, a potom često ‘razgovaraćemo kad dođemo kući’, ponekad celu situaciju stave u kontekst ‘i mi smo bili mladi’.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari