Site name

Novogodišnja misa

Papa: Migrantima ne gušiti nadu

Migranti i izbeglice najslabiji i najugroženiji na svetu, rekao je papa Franjo, koji je danas predvodio novogodišnju misu u Vatikanu, kojom je obeležena 51. godišnjica vatikanskog Svetskog dana mira i pozvao svetske čelnike da učine više da im pomognu.

1

Piše: FoNet

Vatikan 01. januar 2018. 18:15

Papa: Migrantima ne gušiti nadu

Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Papa je gotovo 40.000 ljudi okupljenih na Trgu sv. Petra u Vatikanu podsetio da je izabrao patnje migranata i izbeglica kao temu Svetskog dana mira Rimokatoličke crkve.

Za taj mir, na koji svako ima pravo, mnogi su spremni da reskiraju živote putovanjem koje je često dugo i opasno, spremni na napore i patnje. Molim vas, nemojmo ugasiti nadu u njihovim srcima, nemojmo ugušiti njihove nade u mir!

Papa je rekao da bi svako trebalo da vodi brigu o svojoj duši tako da svaki dan provede neko vreme u tišini kako njegovu slobodu ne bi nagrizla potrošačka banalnost, vrišteće reklame, bujica praznih reči i snažni valovi ispraznog brbljanja i galame.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Eva

01. januar 2018.

Otvori vrata tvog vatikana i pusti ih koliko hoces i otvori im vrata vatikanske banke da uzmu koliko hoce a ne o tudjem trosku .