Prvi Trampovi tvitovi u 2018. godini 1Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Predsednik Donald Tramp se oprostio do 2017. godine raskošnom zabavom u svom privatnom klubu, uputivši prve tvitove u 2018. Iranu i Pakistanu s ljutitim porukama, preneo je AP.

Danas je na Tviteru Tramp je napao Pakistan.

„Sjedinjene Američke Države glupo su poslednjih 15 godina dale 33 milijarde dolara pomoći Pakistanu, a oni zauzvrat nisu dali ništa, osim laži i dvoličnosti, misleći da su naši čelnici budale“, napisao je Trump u svom prvom tvitu ove godine.

„Oni pružaju sigurno utočište teroristima koje mi jurimo u Avganistanu. Dosta je bilo.“

Sjedinjene Države već dugo optužuju Islamabad da dozvoljava militantima da deluju relativno slobodno u pakistanskim pograničnim regionima kako bi obavili operacije u susednom Avganistanu. U avgustu,SAD su rekle da će zadržati 255 miliona dolara vojne pomoći Pakistanu dok ne isporuči ekstremiste koji prete Avganistanu.

Kad je reč o dešavanjima u Iranu, Tramp je reagovao na tamošnje široko rasprostranjene anti-vladine proteste.

Iran „ne uspeva na svim nivoima“, ocenio je Tramp i izrazio podršku demonstrantima, rekavši da je došlo „vreme za promenu“.

AP navodi da, iako su neki Iranci delili Trampove tvitove, mnogi mu ne veruju jer odbija da ponovo certifikuje nuklearni sporazum i zato što su njegove zabrane putovanja onemogućile Irancima da dobiju vize u SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari