Pakistan Trampu: SAD koriste našu teritoriju 1Foto: EPA/REHAN KHAN

Pakistanske vlasti su burno reagovale na izjavu američkog predsednika Donalda Trampa, koji je u svojim prvim tvitovima u 2018. godini najavio da bi mogao ukinuti finansijsku pomoć Pakistanu, prenosi Anadolija.

Kavaja Muhamad Asif, ministar spoljnih poslova Pakistana, izjavio je za pakistansku televiziju da tvrdnja američkog predsednika kako Pakistan štiti teroriste uopšte nije tačna. Dodao je i da američka vojska koristi teritoriju Pakistana, kako bi ostvarila vlastite interese u Avganistanu. 

Istakao je da su SAD poslednjih 15 godina Pakistanu dale novac prvenstveno zbog aktivnosti koje sprovodi njegova zemlja, a ne iz humanitarnih razloga, javlja Anadolija.

„Morao bi zbog neuspeha u Avganistanu smatrati odgovornim one koji su doprineli tome, a ne nas“, rekao je Asif i dodao da je pakistanska vlada spremna da s javnošću podeli sve detalje o tome na koji način je utrošena pomoć pristigla iz SAD-a.

„Spremni smo na otvorenim sesijama da podelimo informacije o detaljima pomoći SAD-a, te u šta i na koji način je upotrebljena t pomoć“, kazao je ministar.

Na kraju je još istakao kako ih previše ne brine upozorenje Trampa o mogućem ukidanju finansijske pomoći Pakistanu, tvrdeći da su i sami Beloj kući poručili da je „dosta više“.

Tramp je danas na Tviteru napisao da su Sjedinjene Američke Države glupo poslednjih 15 godina dale 33 milijarde dolara pomoći Pakistanu, a da oni zauzvrat nisu dali ništa, „osim laži i dvoličnosti, misleći da su naši čelnici budale“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari