Site name

Reakcije na prve tvitove u ovoj godini američkog predsednika

Pakistan Trampu: SAD koriste našu teritoriju

Pakistanske vlasti su burno reagovale na izjavu američkog predsednika Donalda Trampa, koji je u svojim prvim tvitovima u 2018. godini najavio da bi mogao ukinuti finansijsku pomoć Pakistanu, prenosi Anadolija.

1

Piše: Danas Online

01. januar 2018. 23:29

Pakistan Trampu: SAD koriste našu teritoriju

Foto: EPA/REHAN KHAN

Kavaja Muhamad Asif, ministar spoljnih poslova Pakistana, izjavio je za pakistansku televiziju da tvrdnja američkog predsednika kako Pakistan štiti teroriste uopšte nije tačna. Dodao je i da američka vojska koristi teritoriju Pakistana, kako bi ostvarila vlastite interese u Avganistanu. 

Istakao je da su SAD poslednjih 15 godina Pakistanu dale novac prvenstveno zbog aktivnosti koje sprovodi njegova zemlja, a ne iz humanitarnih razloga, javlja Anadolija.

"Morao bi zbog neuspeha u Avganistanu smatrati odgovornim one koji su doprineli tome, a ne nas", rekao je Asif i dodao da je pakistanska vlada spremna da s javnošću podeli sve detalje o tome na koji način je utrošena pomoć pristigla iz SAD-a.

"Spremni smo na otvorenim sesijama da podelimo informacije o detaljima pomoći SAD-a, te u šta i na koji način je upotrebljena t pomoć", kazao je ministar.

Na kraju je još istakao kako ih previše ne brine upozorenje Trampa o mogućem ukidanju finansijske pomoći Pakistanu, tvrdeći da su i sami Beloj kući poručili da je "dosta više".

Tramp je danas na Tviteru napisao da su Sjedinjene Američke Države glupo poslednjih 15 godina dale 33 milijarde dolara pomoći Pakistanu, a da oni zauzvrat nisu dali ništa, "osim laži i dvoličnosti, misleći da su naši čelnici budale".

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Vatro Marx

01. januar 2018.

Pocela je da USA komplicira bit ce tu jos vruceg krompita.