Beba pronađena u kontejneru u Sarajevu 1Foto: Freeimages

U ulici Koševo u Sarajevu na samu Staru godinu pronađeno je živo novorođenče staro nekoliko dana, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova BiH.

U nedelju, u sarajevskoj ulici Koševo, u opštini Centar, u kontejneru je pronađena živa i zdrava beba, stara nekoliko dana, piše Avaz.

Oko 18 sati građani su obavestili policiju da iz jednog od dva kontejnera na parkingu u ovoj ulici dopiru čudni glasovi, kao da je u pitanju dečiji plač.

Ubrzo je upućena policijska patrola. Jedan od policajaca. osvetlio je kontejner baterijom i među smećem našao novorođenče koje je plakalo.

Beba je imala kapicu i bila je umotana u peškir. Građani koji su se zatekli na licu mesta bili su u šoku, nisu verovali da je beba ostavljena u kontejneru, piše sarajevski list.

Policajac koji je našao bebu odmah je smestio u svoj automobil kako bi se ugrejala.

Novorođenče je prebačeno na Pedijatrijsku kliniku u Sarajevu.

Prve informacije govore da je beba rođena u jednoj od sarajevskih bolnica, a pretpostavlja se da je ostavljena u kontejneru odmah nakon otpuštanja majke iz bolnice.

Lekari koji su pregledali bebu konstatatovali su da se radi o devojčici starosti od dva do pet dana i da je izvrsnog zdravstvenog stanja.

Beba je zadržana u bolnici na posmatranju, a kasnije će brigu o njoj preuzeti Centar za socijalni rad.

Policija će raditi na utvrđivanju identiteta majke, piše list.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari