Site name

Tramp zapretio Palestincima

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp zapretio je danas palestinskim vlastima da bi Vašington mogao da im ukine novčanu pomoć, ukoliko odbiju mirovne pregovore sa Izraelom.

1

Piše: Fonet

Vašington 03. januar 2018. 09:20

Tramp zapretio Palestincima

Foto: Fonet / AP

Tramp je rekao da Sjedinjene Države Palestincima daju stotine miliona dolara godišnje, a za to ne dobijaju ni zahvalnost, ni poštovanje. Oni čak ne žele ni da pregovaraju o dugoročnom mirovnom sporazumu s Izraelom, napisao je Tramp na svom Tviteru, preneo je AP. Visoka predstavnica palestinske samouprave Hanan Ašravi tu Trampovu pretnju nazvala je ucenom na koju Palestinci neće pristati.

Tramp je jednostrano razorio temelje mirovnog sporazuma kada je odlučio da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela. Nećemo pristati na ucene, poručila je Ašravi. Tramp je nije sabotirao samo naše pokušaje da dođemo do mira, već i pravdu i našu slobodu, istakla je Ašravi.

Od 2008. godine Sjedinjene Države daju Palestincima oko 100 miliona dolara godišnje, a prema podacima Kongresa, od sredine devedesetih godina prošlog veka ukupan iznos pomoći u novcu i robi bio je oko pet milijardi dolara.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Miodrag iz Peći

03. januar 2018.

Potpuno istu poruku sa istim tekstom samo umesto Palestine i Palestinci treba da piše R. Kosovo i kosovski Albanci a umesto Izrael - Srbija. Dakle. Podsetiti ih da realizuju potpisano (Srpska Zajednica Opština i haški sud za ratne zločine UQK) i za početak u potpunosti poštuju ustav R. Kosovo u kome piše da je to građanska država sa ravnopravnim Albancima i Srbima i ravnopravnim albanskim (latinica) i srpskim (ćirilica) jezikom.