Site name

Nastaviti dijalog Slovenije i Hrvatske o granici

Evropska komisija je danas pozvala Hrvatsku i Sloveniju da nastave dijalog na svim nivoima o graničnom sporu i izbegavaju poteze koji bi mogli naškoditi bilateralnim razgovorima i ponovila spremnost da pomogne u sprovođenju arbitražne presude.

2

Piše: FoNet

Brisel 03. januar 2018. 16:20

Nastaviti dijalog Slovenije i Hrvatske o granici

Komisija je i dalje spremna da pridonese ili olakša proces, kako bi se što bolje primenila konačna odluka Arbitražnog suda, izjavila je portparol Evropske komisije Mina Andrejeva.

Ona je rekla da bi Komisija mogla da još jednom raspravlja i razmotri kako da doprinese implementaciji arbitražne presude.

Mina Andrejeva je dodala da Komisija pohvaljuje liderstvo hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i predsednika Vlade Slovenije Mire Cerara, koji su 19. decembra razgovarali u Zagrebu".

Hrvatska i Slovenija tada nisu uspele da približe stajališta o načinu rešavanja graničnog spora, navodi HINA.

Slovenija insistira na stajalištu da je arbitražna odluka obvezujuća za obe države i da treba da se sprovede, što Hrvatska ne želi.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Stari Granicar

03. januar 2018.

EVROPA BEZ GRANICA!

Vatro Marx

03. januar 2018.

Prije ce doci smah svijeta negó mir na Balkanu. Prostoje je za nevjerovati, mentalitet kultura, jezik. Do jucer smo zajedno zivjeli a znamo dobró ako susjedu ide dobró bit ce i meni. Suradnje treba biti, ustvari mora biti drugog izlaza nema, samo postovanje izmedju i sve bi bilo u redu. Slovenija i Hrvatska su u EU i da se óvako ponasaju pravo cudo.