Tramp osporava knjigu bivšeg stratega 1Foto_SHAWN_THEW_Epa

Predsednik SAD Donald Tramp u sredu je napao svog bivšeg glavnog stratega pre
objavljivanja nove, za njega ne baš pohvalne knjige, koja prikazuje predsednika kao maloletnika i njegovu Belu kuću kao haotičnu, javlja Asošijeted pres (AP).

Tramp je u izjavi rekao da Stiv Banon „nema nikakve veze sa mnom ili mojim predsedništvom“ i navodi: „Kada je otpušten, ne samo da je izgubio posao, izgubio je um“.

„Stiv ne predstavlja moju bazu, već samo sebe“, izajvio je Tramp.

Izjava dolazi kao odgovor na novu knjigu pisca Majkla Volfa koja nudi niz eksplozivnih otkrića, uključujući i to da Tramp nikada nije očekivao da će osvojiti predsedničku trku 2016. godine.

Tramp je izgledao najbesniji u komentarima Banona koje je prvi objavio Gardian, koji je dobio ranu kopiju knjige „Vatra i žar: Unutar Trumpove bele kuće“.

Prema Gardianu, Banon je opisao sastanak u Trampovoj kuli između Donalda Trampa mlađeg, pomoćnika u Tramovoj kampanji i ruskog advokata kao „izdajnički“ i „nepatriotski“.

Jedna verzija knjige objavljene u sredu u časopisu NJujork kaže da je Trump verovao da će njegova nominacija za predsednika podići njegov brend i pružiti „neizrecive mogućnosti“.

Izvod takođe kaže da je Tramp mlađi rekao prijatelju da je Tramp izgledao kao da je video duha kada je postalo jasno da bi mogao pobediti i opisao sada prvu damu Melanija Tramp kao
„u suzama a ne od radosti“.

Knjiga je zasnovana na više od 200 intervjua, uključujući razgovore sa predsednikom i višim osobljem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari