Sinđelić udaljen sa suđenja u Podgorici 1Foto: FreeImages / Jason Morrison

U nastavku suđenja za pokušaj terorizma na izborni dan u Crnoj Gori oktobra 2016, svedok saradnik Saša Sinđelić optužio je lidera Pokreta za promene (PzP) Nebojšu Medojevića da je izdao opoziciju i plan koji su sa Rusima imali za preuzimanje vlasti, prenosi RTVCG.

On je ponovio i da mu je Eduard Šišmakov rekao da su u Rusiji snimili čelnike Demokratskog fronta (DF) kako uzimaju novac. Zbog vređanja advokata Sinđelić je udaljen iz sudnice.

Sinđelić je saopštio da je Medojević, jedan od lidera DF-a, uoči izbora „izdao“ celu operaciju, koju su, kaže, pripremali on, Rusi i DF.

On je ponovio i da mu je Eduard Šišmakov rekao da su u Rusiji snimili čelnike DF-a kako uzimaju novac, i da će se on potruditi da sudu dostavi te snimke. Kaže da nije bio u kontaktu sa bezbednosnim službama, što se, kako tvrdi ne može reći za lidere DF-a, koje je još jednom pozvao na poligrafsko testiranje. „Neka vidi cijeli svijet, i da kažu za pare jesu li uzeli ili nijesu, i jesu li tražili pare u Moskvi, a da odgovorim ja na ista pitanja. Samo na jedno ako padnem, hapsite me odmah“, kazao je svedok saradnik.

Sinđelić je odgovarajući na pitanja advokata rekao i da je on odbio zahtev Šišmakova da ubije bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića, jer se, kaže, ne bavi kriminalom. Advokati odbrane Sinđelića su pitali da li bi pristao na psihijatrijski pregled. „Ako mi branilac predloži svog psihijatra, kod kojeg je bio u Novom Sadu, jer ga ja znam lično, ja ću pošto je njegov psihijatar izuzetno dobar da zatražim da meni pomogne“, kazao je Sinđelić. Posle te izjave Sinđelić je udaljen iz sudnice. Suđenje se nastavlja 18. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari