Site name

Mektić: Formira se paravojna formacija u RS

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je za N1 da državne bezbednosne službe raspolažu informacijama da udruženje "Srbska čast" radi na formiranju paravojnih formacija u Republici Srpskoj.

4

Piše: Danas Online

13. januar 2018. 19:02

Mektić: Formira se paravojna formacija u RS

Foto: Arhiva

Mektić je dodao da će detaljan izveštaj biti dostavljen Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

"Kome je bitno da postoji jedna takva parabezbednosna grupa, ko je opremao, za koje potrebe, prema kome je usmerena i zašto je uopšte bila sastavni deo defilea, šta znači da neko želi da je pokaže i da da saznanja da raspolažu sa grupom koja se eksponira i sa oružjem i sa uniformom i sa nekom vrstom unutrašnje organizacije, ko je finansira itd", izjavio je ministar Mektić.

Portal Žurnal je ranije objavio priču o članovima udruženja "Srbska čast" koji kako navodi portal vrše regrutaciju osoba iz kriminalnog miljea koji će činiti okosnicu buduće paravojne formacije. Tokom obeležavanja Dana Republike Srpske pripadnici ove jedinice bili su i na ulicama Banjaluke.

Milorad Dodik, predsednik RS je danas izjavio da su opasne konstrukcije o paravojsci.

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Sale

14. januar 2018.

Dodik se ponasa isto kao Karadjic ,Mladic,Kraisnik, Plavsic...i ostali iz vrha pre rata.Sam sebe unapred osudjuje na neuspeh. Mislio sam da je pametniji!?

АнтиБот

14. januar 2018.

Живела Република Српска!

Lala

14. januar 2018.

Naravno kompletno finansiranje,logistika a mozda i inicijativa je odavde

zena

14. januar 2018.

"Srbska čast"... "srbska"....čast?...To je pre svega srpski nepismeno, a po značenju vrlo diskutabilno....Razumete? I ja.