Dodik: Traženo je da me privedu 1Foto: EPA/ Vladimir Stojković

Znam ko stoji iza zahteva za mojim privođenjem, izjavio je Milorad Dodik za Radio televiziju Republike Srpske.

Predsednik Republike Srpske je rekao da duže od godinu dana ima informacije o tome da postoji zahtev za njegovo privođenje i da je on upućen Srbiji, kao i da zna ko stoji iz takvog zahteva.

Dodik je upitao i zašto je njegovo procesuiranje traženo od Srbije, kada on stoji na raspolaganju domaćim bezbednosnim stukturama.

„Nekoliko lažnih priča je fabrikovano, a njihovi kreatori su Srbi koji vrše vlast na BH nivou“, tvrdi Dodik.

„Sve ankete pokazuju da kandidati SNSD-a dobijaju izbore u oktobru, a Savezu za promene ne preostaje ništa drugo nego da proizvodi neistinite priče“ rekao je Dodik.

Dodik je naveo i da je jedan od ministara iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama, urgirao da niko iz Austrijske vlade ne dođe na obeležavanje Dana Republike, 9. januara, što dovoljno govori o njihovim namerama, naglasio je Dodik.

Dodik je reagovao na izjavu ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića. On je negirao tvrdnju predsednika Srbije Aleksandra Vučića izrečenu u emisiji jedne beogradske televizije da je pre godinu dana Sarajevo tražilo od vlasti u Srbiji da privedu Dodika zbog istrage o vili u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari