Svet

Đaci u SAD uče da prepoznaju „lažne vesti“

Neki srednjoškolci u SAD i širom sveta sada počinju da uče kako da razlikuju lažne od pravih, proverenih vesti, u okviru predmeta koji se zove „medijska pismenost“, prenosi Glas Amerike.

Plenković: Želimo manje tenzija, ali Vulin ne doprinosi tome

Premijer Andrej Plenković izjavio je da je zabrana ulaska Aleksandru Vulinu u Hrvatsku jasna poruka „stava i odlučnosti“ zvaničnog Zagreba da neće tolerisati ponašanja kao što je ponašanje srpskog ministra odbrane.

Oboren dron blizu kraljevske palate u Rijadu

Bezbednosne snage Saudijske Arabije oborile su mali dron u Rijadu u blizini kraljevske palate, gde se čula i pucnjava, što je izazvalo strahovanja da je možda u pitanju pokušaj puča.

Ekstremisti predali sirijskoj armiji skladište s municijom

Sirijski ekstremisti predali su Oružanim snagama Sirije skladišta s velikom količinom municije i oklopne tehnike, izjavio je načelnik ruskog Centra za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji, general-major Jurij Jevtušenko.

Ponovo antivladine demonstracije u Budimpešti

Drugu subotu zaredom u Budimpešti su organizovane demonstracije protiv medijskih propisa i kampanje koju Vlada Mađarske sprovodi protiv civilnih organizacija. Mediji prenose da se okupilo desetine hiljada ljudi.