SZO: Čovečanstvo mora biti spremno za bolest iks 1Foto: EPA/PIROSCHKA VAN DE WOUW

Svetska zdravstvena organizacija upozorava na bolest koja će u budućnosti odneti više miliona života, a u ovom momentu je još nepoznata. Kao takva nazvana je bolest iks, prenosi RTS.

Iako ne preciziraju o kojoj je bolesti reč, stručnjaci smatraju da je neophodno da budemo pripremljeni na masovnu zarazu. Naučnike zabrinjava činjenica što u stvari ne znaju šta je u pitanju, ali su sigurni da će do epidemije doći i strahuju da će nova bolest preći sa životinja na čoveka.

Podsećajući na sadašnja događanja u svetu, naučnici SZO ukazuju na opasnost od razvoja hemijskog oružja i ratovanja, ali i od veštački stvorenih smrtonosnih bolesti.

Čeka nas epidemija koja će pobiti 300 miliona ljudi. Bolest iks (Disease X) predstavlja svest i znanje o tome da ozbiljnu međunarodnu epidemiju može uzrokovati za sada nepoznati patogen“, navode U Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “SZO: Čovečanstvo mora biti spremno za bolest iks”

  1. CItam i ne mogu da vjerujem da se ovako hipoteticki zakljuccki plasiraju kao cinjenicno stanje. neodgovoran nacin podgijavati histeriju i nesigurnost! Zivimo li mi u dobu ludaka ili to doba nikad nije prestajalo?

  2. Da li je ovo priprema javnog mnjenja? Treba zapamtiti ovaj kratki članak narednih nekoliko godina!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.