Tužilaštvo demantovalo da je u Ljajićevim kolima pronađeno dva miliona evra 1foto BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Osnovno tužilaštvo u Aleksincu demantovalo je navode da je u automobilu u kojem su se vozili funkcioneri Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljaljić i Branko Gogić pronađeno dva miliona evra, kako su preneli pojedini mediji.

Kako su istakli u saopštenju, informacija da je u automobilu pronađeno dva miliona evra nije tačna.

“Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu daje zvanično obaveštenje da nisu tačni navodi da je pronađen novac u tom niti većem iznosu kao i da nije tačna informacija da se protiv predsednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića vodi istraga, kako je to navedeno na pojedinim portalima internet stranica”, navodi se u saopštenju.

Oni su potvrdili da je u toku predistražni postupak u pravcu utvrđivanja uzroka saobraćajne nezgode u vidu obavljanja potrebnih veštačenja i drugih radnji koje su neophodne radi utvrđivanja odgovornosti.

“Ovim putem Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu apeluje na javnost i medije da u cilju nesmetanog vođenja pretkrivičnog postupka povodom predmetne saobraćajne nezgode, ne plasira u javnost nezvanične i neproverene informacije, a Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu će se, po dobijanju drugih saznanja, oglasiti sa novim informacijama, u cilju informisanja šire javnosti”, ističu u tužilaštvu.

Kako je ranije objavio portal Nova.rs u kolima političara Rasima Ljajića, koji je u nedelju imao saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao njegov prijatelj i kolega Branko Gogić, pronađeno je oko 4.000 evra i nešto turskih lira.

Podsetimo, nesreća se dogodila u nedelju ujutru oko 9.00 sati kada je vozilo „škoda superb“ kojom je upravljao predsednik IO SDPS Branko Gogić koji je izgubio život, a u kome je Ljajić bio putnik, krećući se iz pravca Beograda ka Nišu probilo zaštitnu ogradu, sletelo s kolovoza i prevrnulo se na krov.

Okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nezgode još se utvrđuju, a zdravstveno stanje Rasima Ljajića, koji je zadobio ozbiljne povrede, je stabilno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari