Site name

ARTIČOKE

završenog 6. jula u Zemunu. Stručni žiri u sastavu prof. dr Vladimir Jevtović, Cisana Murusidze i Konstantin Kostjukov dodelio je Zlatnu kolajnu Maji Dimitrijević za monodramu "Lari Jankovič" iz Slovenije za predstavu "Kao ja" Simona Bertola u režiji Zijaha Sokolovića, zato što je ona briljantno uzbudljivo i tehnički savršeno ispričala priču i ispevala pesmu o velikoj francuskoj šansonjerki Edit Pjaf.

VRT LJUBAVI 08. jul 2008. 00:00

završenog 6. jula u Zemunu. Stručni žiri u sastavu prof. dr Vladimir Jevtović, Cisana Murusidze i Konstantin Kostjukov dodelio je Zlatnu kolajnu Maji Dimitrijević za monodramu "Lari Jankovič" iz Slovenije za predstavu "Kao ja" Simona Bertola u režiji Zijaha Sokolovića, zato što je ona briljantno uzbudljivo i tehnički savršeno ispričala priču i ispevala pesmu o velikoj francuskoj šansonjerki Edit Pjaf. Zlatnu kolajnu za pantomimu, žiri je dodelio Dragošu Huluba i Violeti Totir iz Rumunije za predstavu "Susreti", zato što su svoj vizuelni performans sa elementima pantomime, igre, bogatom zvučnom muzičkom podlogom izveli duhovito, maštovito i neodoljivo šarmantno. Žiri publike Zlatnu kolajnu za najbolju predstau Festivala dodelio je, takođe, rumunskoj predstavi "Susreti".
XVI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU U KOTORU - od 2. do 10. jula, danas: Okrugli sto (Kulturni centar od 11 sati); Promocija knjige "Čudne zveri na proveri" Milivoja Mlađenovića (Kulturni centar od 19 sati); "Razglednice iz Hrvatske", otvaranje gostujuće izložbe Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku (galerija Kulturnog centra od 19.30); "Akord", Nikšić, plesni program, (Trg od oružja, od 20); "Barmalej", Državno lutkarsko pozorište "Brodjačaja sobačka" iz Sankt Peterburga (dvorana Kulturnog centra od 20); "Veče Alisinih kotorskih gradskih mažoretki", Studio za ples i moderan balet "Alisa" iz Kotora (Trg od oružja od 21); "Aladinova čarobna lampa", Pozorište "Boško Buha" iz Beograda ljetnja pozornica od 21.30) i "Rođendanska bajka", Kulturno-kreativni centar "Akord" iz Nikšića (Trg od kina od 21.30 sati).
OTVORENA VRATA - projekat Narodnog pozorišta u Beogradu od 2. do 9. jula na sceni "Raša Plaović" od 20 sati. NP će, u želji da što kvalitetnije upozna rad mladih glumaca, studenata završnih godina pozorišnih akademija iz Beograda i Novog Sada, ugostiti najzanimljivija studentska ostvarenja ovdašnjih akademija, mlade glumce, kao i da, nakvalitetnijima među njima, ponudi saradnju u nastupajućoj sezoni. Večeras: Fakultet umetnosti Akademije umetnosti BK predstavlja studente treće godine u klasi prof. Nebojše Dugalića - "Slika nekog nikog - izbor scena", "Sedmorica protiv Tebe" (plus studenti prve i druge godine), "Hamlet", "Magbet", "Otelo" i "Bogojavljenska noć".
PETI BEOGRADSKI MEĐUNARODNI ČELO FEST - u organizaciji Jugokoncerta od 3. do 9. jula u Sali Beogradske filharmonije. Večeras od 19.30 sati: Aleksandar Latković & Ansambl čelista (Emil Bekir, Rafael Bel, Pablo de Naveran, Igor Perazić, Natali Karon, Konstantin Fic i Milutin Mladenović + specijalni gost Sara Jovanović); Od 21 sat: Mišel Štraus & Lidija Bizjak (klavir).
ODBRANA MAGISTARSKOG RADA - "Neistraženi svet" Snežane Petrović, studentkinje novosadske Akademije umetnosti, umetnička disciplina - grafika (mentor Radovan Jandrić, vanr. prof), danas u podne u Multimedijalnom centru AU NS.

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.