Đilas odgovorio Brnabić: Nisam vređao naše zemljake iz Republike Srpske 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas poručio je danas premijerki Srbije Ani Brnabić da iznosi neistine o svima koji drugačije misle i to rečnikom koji nije primeren nikome ko je predsednik Vlade.

„Pre samo dva dana ste slagali da je plata lekara početnika 120.000 dinara, iako je 95.000. Sada lažete da naše sunarodnike iz Republike Srpske nazivam stadom“, poručio je Đilas, a navodi se u saopštenju SSP.

On je premijerki poručio da je on poreklom iz tih krajeva i da su mu i pradeda, deda i otac rođeni u selu u okolini Drvara, te da nikada nije rekao nijednu uvredljivu reč o svojim zemljacima.

„Naprotiv, sa ponosom ističem odakle potičem. Jasno sam napisao da svi naši sunarodnici imaju pravo na državljanstvo Srbije i da je sramota što ih stranka kojoj pripadate da bi ga dobili uslovljava time da glasaju za Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku. Nisam rekao za Vas, jer za Vas niko ne glasa“, istakao je Đilas.

On je ukazao da snimci koje su objavili i koje će objavljivati pokazuju ljude koji dolaze organizovano sa sve spiskovima da se prijave u policijskoj stanici Novi Beograd.

„Ti ljudi su nam potvrdili da im se organizuje prevoz i hrana. Javna je tajna da postoje kancelarije u Bijeljini, Zvorniku i drugim mestima u Republici Srpskoj gde se sve to organizuje. I sve pod uslovom da glasaju“, naveo je Đilas.

On je dodao da ne krije da mu je žao tih ljudi, iako ih mnogi u Srbiji osuđuju.

„Vas i Vaših saradnika mi nije žao, niti će mi biti. Vas na to što radite nije naterala muka već pohlepa i zlo. To Srbija zna i u skladu sa tim će se prema svima vama odnositi sutra kad ne budete više vlast. I džabe vam sve što radite, narod vas više neće i nestrpljivo čeka to sutra da mu napokon svane“, naglasio je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari